BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. június 22. 22:45 - Brain Storming

Keresztényiség egy lelkes hívő vita-stílusában (2) - az érintettek reagálása a cikkemre

Ígéretemhez híven, az olvasók elé tárom vitapartnereim reakcióit: csorbítás, rövidítés nélkül - és anélkül, hogy én magam is alaposan elolvastam volna.

 

 

 

 

 

 

 



Arcsibaldd írta:

"Kedves Stormy!

Az idézett "cikk"-edbe egyetlen érvelést, vagy okfejtést sem sikerült beépítened. Egyedül a személyedet érintő sérelmeket sírod el, ahogy ez egy igazi óvodáshoz méltó. (Most ezt is tudod idézni.) Téged semmi sem érdekel magadon kívül, önkifejezési kényszered olyan mértékű, hogy még azt sem vagy képes tudomásul venni, hogy más embereknek bármiben is eltérő véleménye lehet. (Furcsa módon nem hencegsz azzal a ténnyel, hogy kizárólag olyan topicokban érzed jól magad, ahol nincs vitapartner, magaddal jól eldiskurálsz.)
Saját magad elismered, hogy feljelentettél a moderátornál (sunyin, alattomban), most bepanaszolsz a "világ előtt" a korábbi viták tárgyát még csak nem is jelezve, így akarván a félt partnert démonizálni. Számodra az a nem Teáltalad kontrollált vita megoldása, hogy hatóságilag rekesszék be. Meg is tették. Hozzászólhattál volna itt az értékrend-válság topicban amikor arról volt szó, mi az, ami lejátszódik egy ilyen "jelentgetős" ember lelkében? Milyen értékrendiséget képvisel? Sokan kíváncsiak lennének rá! Talán jóval többen, mint arra, hogy a csúnya bácsi mit mondott rád.
Szintén kimaradt "tényszerű" leírásodból, hogy az eredeti (általad betiltatott) keresztény-konzervatív értékrend topic után megnyitottam egy új, értékrend-válság címűt, amit szintén azon nyomban betiltattál, csak miután jómaga és mások is nyilvánosan tiltakoztak, tudott elindulni ez a topic. Ennyit a Te véleménynyilvánítási szabadság "érzékenységedről".
"Elfelejtetted" azt is olvasóid elé tárni, hogy a vitában hazug (ne haragudj, ezt másképp' nem tudom nevezni) állításaid lobbantották fel a hevületet. Többször leírtam, annál kevés bűnt tartok súlyosabbnak, minthogy valaki a tudását mások (nála kevésbé tájékozott emberek) megtévesztésére fordítsa. Ezt a "módit" a virtus-cikkben is hozod. Az, hogy a(z) (ál)személyemet beszennyezed egyoldalú tájékoztatásoddal, nem érdekel, de a cél, miszerint egy értékrendet igaztalanul és hazug módon (megint kénytelen vagyok leírni) másként igyekszel beállítani, mint ami, az aljas (nem tudok rá más szót) szándék. Ugye nem véletlenül került be az a középkori kínzást ábrázoló kép, majd ezzel párhuzamba kellett állítani egy elvetemült "mai inkvizítort" (ez volnék én).

Mindenesetre neked köszönöm, hogy ráébresztettél, a hazugság legjobb ellenszere az igazság, maga az Ige. Amikor elkezdtem idézni a Bibliából, mondván, az egyszerű, hogy általánosságban hazugságokat írsz a hitről és a szentírásról, ha tényszerűen idézem, ezt nem tudod megtenni, nem tudod ráhúzni torz önmagadat. Visszakoztál is. Soha magamtól nem kezdtem volna bibliai idézeteket egy fórumba beírni. Te kikényszerítetted.
Hála érte!

Én nem vitára vágyom! Ennyire nem tudtál vitapartneredre figyelni, hónapokon keresztül. Engem az is boldoggá tesz, ha néhány olyan ember ezeken a lapokon találkozik Isten szavával, aki másképp, máshol talán sohasem. Te meg duzzogj, ha jólesik, attól a hazugság hazugság marad, az aljasság meg aljasság. És én nem is kívánom ezt másképp mondani.
Az meg, hogy válaszomat kirakod-e (egészében) cikked mellé, megint Téged minősít.

Isten áldjon!"

***

Kedvenc vitapartnerem társa, aki magát Nietzsche-nek nevezi, így csatlakozott az előtte szólóhoz:

"Kedves Stormy!

Ez baromi szánalmas.

Kíváncsi lennék, hogy te mit csinálnál, ha az általad leírt egyoldalú és szűklátókörű mondataidat feltenném - persze gondosan összeválogatva - egy keresztény oldalra.
Megdöbbenve nevetnének, hogy a kereszténységről ilyen kevés ismerettel rendelkező ember, hogy mer ilyen határozottan ítélkezni.

Nem fogom megtenni - talán azért mert keresztény ember vagyok, és nem akarok hamis képet festeni rólad. Wink

Ennyit az ateista etikáról, íme egy szép példa. Támadni és gúnyolni ott, ahol a másik nem tud védekezni. (Ha január 4. -én tetted fel oda, miért csak 12. -én szóltál Arcsinak?)

(Remélem sikerrel tölt el, hogy az "ottani elvbarátaid" megpaskolják a vállad egy olyan vitával kapcsolatban, amiből 30 hozzászólást ismernek.
Gratulálok bajnokom!)"

***

Majd folytatta még:

" Brain Storming írta: Szegény Arcsibalddal nem akar vitatkozni senki! Tessék, itt van valami, amin egy darabig elcsámcsoghat! Lássuk, hogy bünteti Isten Lángoló Szavú pallosa a Bűnöst!"

Nietzsche írta:

"Kérlek Arcsi ne "csámcsogj" semmin, ne húzd fel magad, a csámcsogást hagyd meg Brainnek ez neki jobban áll.
Nem tartom fontosnak, hogy reagáljunk egy olyan dologra, amit már átbeszélgettünk, csak egy hamis elismerésre vágyó ember büszkélkedve mutogat elvbarátainak.
Aki veszi a fáradtságot közülük, el fogja olvasni végig, s látni fogja, hogy Brain mennyire etikátlanul járt el. Ha meg nem látja, akkor úgy is mindegy.

Isten áldjon!"

***

Szóban nem reagáltam rá.


Az idézett forum topicja, ahol jelen
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr91104089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása