BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. augusztus 05. 01:25 - Brain Storming

BS-Különvélemény: Virtuskodás(4), avagy - Súlyos kérdések és súlyos válaszok!

Válaszok egy cikkre, avagy: „Számomra a saját válaszom a fontos, nem ez a dolog lényege? A kérdésekről ez jut az eszembe.”









Kép forrása: http://teaching.cs.uml.edu/~heines/images/questions.gif

Szöveg: „Az élet garantálja a kérdéseket. A válaszokat nem!”


Az írást ihlető cikk:

Mindenmás Rovat a Virtuson:

"KÉRDÉSEK – melyekre nincs helyes vagy helytelen, csak őszinte, vagy őszintétlen válasz"

besekaresz - 2007.02.12 18:59

http://www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=13572


A cikk bevezetője:


Zavarba ejtő, vagy éppen bonyolult Kérdések, melyek megválaszolása közelebb visz az élet dolgaihoz, másokhoz, de leginkább saját magunkhoz.”


BRAIN STOMRING:

"Számomra a saját válaszom a fontos, nem ez a dolog lényege? A kérdésekről ez jut az eszembe."

Mindenkinek javaslom, hogy olvassa el az eredeti cikket, és próbáljon önmagának választ adni!


Íme a válaszaim:


***


"Elköltözne-e valakiért, akit nagyon szeret, egy távoli országba, tudván, hogy nem sok esélye lesz barátait vagy családját viszontlátnia?"


BRAIN STOMRING:

Egyszer már majdnem megtörtént, nem tettem, nem bántam meg - de nem a barátaim, és nem a családom miatt. (Lehet h nem is szerettem annyira?)

A kikötésem az lenne, hogy soha el nem múlóan szeressem - emberek között nem jellemző az ilyen!


***


"Ha egy évet tökéletes boldogságban tölthetne, de utána nem emlékezne semmire az élményeiből, vállalná? Ha nem, miért nem?"


BRAIN STOMRING:

Ha egy évet tölthetnék tökéletes boldogságban, akkor el is akarnám felejteni az egészet: egy év élvezkedés után egy uncsi nap elég lehetne (ha emlékeznék) hogy öngyilkos legyek.


Másik gondolat: mindenképpen tudni akarnám, kivel töltöttem el az az egy évet, ő majd elmesélné.
Aztán: ki tudja, lehet hogy ilyen már előfordult, csak nem emlékszem? Nos, akkor nem sok értelme van, mert a kínkeserves emlékek teszik a boldog emlékeket igazán boldoggá, és én nem panaszkodom. Inkább a megőrzött jó és rossz, mint a nem megőrzött csakjó!


***


"A következő megkötések közül melyiket fogadná el: örökre el kell hagynia az országot, vagy soha nem hagyhatja el az országot?"


BRAIN STOMRING:

Egy BS-klasszikussal reagálnék: "Ha világra szóló dolgot csinálsz, tök mindegy hol élsz, akkor nem kell felkeresned a világot - a világ fog felkeresni téged."


***


"Ha életének feláldozásával, a világgal olyan jót tenne, hogy minden nemzet tisztelné, megtenné?"

BRAIN STOMRING:

Ki tudja, ha úgy vesszük, lehet hogy most is azt teszem!


"Megtenné, akkor is, ha tudná, hogy az kapná az elismerést, akit nagyon nem kedvel, miközben ön ismeretlen marad?"

BRAIN STOMRING:

Semmiképpen - ilyen "kicsiben" már nemegyszer előfordult, túléltem ugyan, de semmiképpen nem tenném meg még egyszer!


***


"Odaadná-e vagyona felét egy olyan piruláért, amely lehetővé tenné, hogy napi egyórai alvással tökéletesen kipihenje magát?"


BRAIN STOMRING:

Jóhogy! - gyakorlatilag egy nap alatt 2x annyit tudnék dolgozni, vagy még többet is .... seperc alatt visszakeresném a vagyonom felét!!!

Vagy pl. fogadnék valakivel minimum a korábbi vagyonom felében, hogy napi egy óra alvással tökéletesen kipihenem magam huzamosabb időn át. Senki nem hinné el, így a válasz már csak ezért is egyértelműen IGEN!!!


***


"Élvezne egy hónap teljes magányt, gyönyörű természeti környezetben? Szállása és élelme biztosítva lenne, de nem látna embereket."


BRAIN STOMRING:

nanáááá!!!!! Akár kettőt, vagy többet is.....


***


"Egy közeli ismerőse egy hónapon belül meg fog halni, hacsak ön bele nem egyezik, hogy egyik veséjét átültessék a betegbe. 50 százalék esélye van arra, hogy túléli az operációt, de ha mindketten átvészelik, normális élet vár önökre. Hozzájárulna az operációhoz?"


BRAIN STOMRING:

Ehhez azért tudni kell, hogy a normál vesefunkció 10-20%a elégséges a normális életvitelhez, és a veseműtétek, átültetések már teljesen veszélytelen rutinműtéteknek számítanak.


Másik dolog, hogy ha 50% az elhalálozási esélye egy veseműtétnek, akkor ezt szerintem nem feltétlenül vállalnák átültetés céllal - maguk az orvosok vagy lebeszélnék a vállalkozót, vagy nem vállalnák a műtét végrehajtását.


***


"Meghosszabbítaná-e életét öt évvel, ha ez egyben azt is jelentené, hogy valaki másnak, akit vaktában választ ki, az életéből elvesz öt évet? Befolyásolná választását, ha azt úgy lehetne meghozni, hogy nem tudná, kinek az életét rövidíti meg?"


BRAIN STOMRING:

Szerintem ez nap-mint-nap megtörténik, sőt, sokkal súlyosabb mértékben!

Válaszom a fentiek miatt: igen, bármilyen alantasnak is tűnik.


***

"Szeretné, ha hitvese sokkal okosabb és sokkal vonzóbb lenne önnél?"


BRAIN STOMRING:

Ha ragaszkodna hozzám, és rajta múlna a megélhetésünk, akkor üsse kavics! (A feleségem nem tudom, mit válaszolna!)


***


"Ha kiderülne, hogy egy jó barátja AIDS-es, eltávolodna tőle? És ha a testvéréről van szó?"


BRAIN STOMRING:

Az AIDS-el nem biztos, hogy sokáig lehet együtt élni, de egy AIDS-essel ez nem feltétlenül van így: az AIDS nem olyan fertőző... ámbátor maga a kérdés pontatlan! Az AIDS a HIV fertőzés végső stádiuma, ami már a végső stádiumot jelenti; ez semmivel sem fertőzőbb állapot, mint a "szimpla" HIV fertőzés. A HIV elsősorban vér útján, és a véréhez hasonló koncentrációval fertőz: kb. 6 liternyi nyálcserés csőrözéssel van esélye a fertőződésnek, egy normál uszodai úszás (egy HIV fertőzöttel vagyunk egy medencében) pedig már jóval a fertőződési határ alatt van, vagyis azt már teljesen veszélytelennek tartják.

Vagyis - egyáltalán nem távolodnék el tőle. (Igaz, a nővéreimmel egy városban lakom, de kb. félévente találkozom velük, így a válaszom nem feltétlenül hiteles - ahhoz nagyon, nagyon jó barátnak kellene lennie!)


***


"Ön képes arra, hogy a jövőbe utazzon, s egy év múlva visszatérjen a jelenbe élményeivel, de tárgyi emlékek nélkül. - Vállalkozna az utazásra akkor is, ha 50 százalék esély lenne arra, hogy közben meghal?"


BRAIN STOMRING:

Hát ez eléggé idétlen játéknak tűnik az esélyekkel: inkább nem utaznék, és inkább kitalálnék egy jövőt magamnak, ahol 100%ig életben maradok. Élményeim egy elképzelt jövőben is lehetnek!


***


"Melyek azok a tulajdonságok, amelyeket egy barátban még keres, de nem szeretné, ha a szerelmében is meglennének?"

BRAIN STOMRING:

Ha pl. csak egy opció lenne, akkor a következő: a barátom legyen férfi, de a szerelmem ne!


***


"Felajánlanak önnek 50 millió forintot, ha megteszi a következőt: Öt pisztoly van ön előtt, de csak egy van megtöltve. Fel kell emelnie az egyiket, és a fejéhez szegezve meghúzni a ravaszt. Ha nincs töltve, az öné a pénz. Vállalná a kockázatot?

Semmiképpen sem vállalna kockázatot, vagy ha a rizikó kisebb lenne - mondjuk tíz, vagy húsz pisztoly között lenne egy megtöltve -, akkor igen?"


BRAIN STOMRING:

Nincs az a pénz! ... Ámbátor, ha 10 millióért tesznek elém 1 millió pisztolyt, akkor már gondolkodnék!


***


"A háza, melyben összes értéke van, kigyullad. Miután szeretteit és kedvenc kutyáját kimentette, még van egy lehetősége, hogy egy tárgyat is kihozzon. Mi lenne az?"


BRAIN STOMRING:

Az egyik hónom alá csapnám a kb. 3-4000 oldalnyi jegyzethalmomat, a másik alá meg a PC-met, mert abban meg a másik ugyanannyi pótolhatatlan anyagom van.

Ha felmerülne az a kikötés, hogy csak egy dolgot hozhatnék ki, akkor arra csak azt tudom válaszolni, hogy:

De nekem két kezem van! És ha beledöglök, akkor is azokat hozom ki!!!!!


***


"Mit tenne, ha tudná, hogy egy héten belül atomháború lesz?"


BRAIN STOMRING:

Családos vagyok, így felpakolnám őket, (vagy ha ez nem sikerülne, akkor keresnék egy csinos, fiatal nőt, aki eljönne velem) és nekiindulnék egy olyan helyre, ahová az értéktelensége miatt valószínűleg nem dobnának le bombát és a túlélés is biztosítható - rengeteg ilyen van: a sivatagos területektől a szavannákon át a sztyeppékig és a tundrákig.


***


"Mi lenne inkább: rendkívül sikeres szakmailag, pocsék magánélettel, vagy nagyon boldog a magánéletben, szinte elviselhetetlen szakmával-munkával?"


BRAIN STOMRING:

Az első - a széleskörű megbecsülés számomra értékesebb lenne, mint a megélhetési kínlódás, mert amellett általában lehetetlen az ún. "boldog magánélet".


***


"Ha kilencvenéves koráig élhetne, és az utolsó hatvanöt évben egy huszonöt éves ember fizikumával, vagy annak eszével rendelkezhetne, melyiket választaná?"


BRAIN STOMRING:


Én már 25 évesen is igen jó eszű, érett ember voltam, tudtam, hogyan kell élvezni az életet ... Maradnék a 95 éves limitnél.


***


"Ha kifejlesztenének egy új gyógyszert, mely hatásosan gyógyítaná az izületi gyulladást, de a betegek 1 százalékára végzetes, netán halálos következményekkel járna, ön hogyan vélekedne – úgy, hogy dönteni is Önnek kellene róla - forgalmazásáról?"

BRAIN STOMRING:

Úgy, hogy igyekeznék - egyébként is - olyan életmódot folytatni, ami nem vezet izületi gyulladáshoz.

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr91132512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: poker online terpercaya 2018.02.20. 20:11:41

Suntrust personal loan approval process - jyapadm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása