BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. augusztus 05. 01:40 - Brain Storming

BS-Különvélemény: Virtuskodás(6), avagy - Tanácsok nőknek ...

Tanácsok azoknak a nőknek, akik azt hiszik biztosan lehet tudni, hogy mit rontottak el … (Szöveg: „A tökéletes férfire várva…”)










Kép forrása:

http://janoz.wordpress.com/files/2006/04/waiting.jpg

Írásom alapja:

Életmód Rovat a Virtuson: Tanácsok azoknak a nőknek akik sosem tudják mit rontottak el

Lora - 2007.05.25.



***


"1. Bármennyire biztos vagy a dolgodban, ne kérj Tőle szerelmes SMS-eket. Majd ír, ha akar, és ha úgy érzi, így csak őt is frusztrálja, és megtanul nagyon hamar hazudni Neked."


BRAIN STORMING:

És mit fog hazudni? Talán azt, hogy "Szeretlek"?

Tapasztalatom szerint a férfiak sms-ben néha őszintébbek és merészebbek, mint élőszóban.


***

"2. A problémákat nem kell elhallgatni, de ne is üvöltsd le a fejét, ha valami nem tetszik, amit tesz. Kinek van szüksége egy veszekedős anyukafajtára?"


BRAIN STORMING:

"Anyukafajtára" úgy általában az átlag "papucsállatka-fajtának" van szüksége.
Másik dolog, hogy egy kapcsolatot éppen az együtt átvészelt veszekedős periódusok tudják megszilárdítani - egy kibéküléssel és megállapodással végződő közös ordibálás legalább annyira fontos lehet, mint a jó szex.


***


"3. Ne kérleld, hogy szerelmet valljon. Lehet, hogy megteszi, de az nem lesz őszinte."


BRAIN STORMING:

Egy alternatíva a lerágott "Mondd, hogy szeretsz!" helyett: "Mutasd ki valahogy, hogy szeretsz!" - De ha erre azt a választ kapja a nő, hogy "OK, de akkor te is!", hát, akkor ne csodálkozzon!


***


"4. Ne korlátozd a szabadságában. Ne küldj Neki SMS-eket, hogy hol van, hogyha 5 percet késik*. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni."


BRAIN STORMING:

Ez általában a "papucsállatkásító"-stratégia része: a nők azért csinálják ezt hogy kiderüljön, mennyire ellenőrizhető a partner, mert ha igen, akkor remek ellenőrizhető férj lesz belőle. (Sok pasi ezzel remekül irányítható!)

(Lásd a féltékenységről írt sorozatom eddigi részeit!)


***


"5. Fogadd el a barátait úgy, ahogy vannak, és ne kritizáld Őket."


BRAIN STORMING:


Különösen azért ne, mert lehet, hogy közülük kerül ki az új pasid!

***


"6. A közös barátaitoktól sose kérd, hogy kifaggassák őt, hiszen ez nagyon rosszul is elsülhet."


BRAIN STORMING:

Sőt, akár még egy fegyver is elsülhet ... Vicc nélkül: a közös barátok ezt maguktól is megteszik, hisz' mindenki szeret pletykálni...


***


"7. Ne emlegesd fel Neki állandóan az esetleges botlását, hiszen ez állandó lelki ismeretfurdalást okoz majd Neki, így észre sem veszed, de uralkodni fogsz rajta egy idő után."


BRAIN STORMING:

Nem értem - ha korábban már " megbotlott" (valakiben?), akkor addig nem sikerült rajta uralkodni, és így már ezután sem fog sikerülni...


***


"8. Ne tervezgesd a közös gyerekeiteket, amikor még ő egyszer sem hozta fel."


BRAIN STORMING:

Nem értem - a nő tagadja meg a saját anyai ösztöneit és bízza ezt a férfire?
Ámbátor a mai modern világban a nőknek ebbe ugyanannyi beleszólása van, mint a férfinek - sok szingli-típus csak addig van a férfivel, amíg az "ellátja gyerekkel", vagy legalábbis a férfit addig kényezteti gyerekként, amíg a "valódi" meg nem születik, aztán hanyagolja. Tegyük hozzá, hogy ez bizony így normális, de ezt tudnia kellene mind a nőnek, mind a férfinek előre, még gyerekáldás előtt!

A fenti megfogalmazás ezért részben jogos: "Ne tervezgesd a KÖZÖS gyerekeiteket ...", hanem tervezgesd a SAJÁT GYEREKED, még ha a pasi fel sem hozta. (A legtöbb nő ezt teszi!)

***


"9. Egy kapcsolatban feltétel nélkül kell megbocsátani. Ha nem ezt teszed ketrecbe zárod."


BRAIN STORMING:

Ketrecbe zárod ... ezekkel a szavakkal: "Ezt neked feltétel nélkül meg kell nekem bocsátanod!"


***

"10. Ne sírj Neki állandóan a telefonba."


BRAIN STORMING:

Ne bizony, mert még megszokja, így a sírás keltette stratégiai előnynek lőttek!


***


"11. Ne panaszkodj, ha fáj valamid. Nem így kell azt elérni, hogy foglalkozzon Veled."


BRAIN STORMING:

Ezt azért részben átfogalmaznám: "Ne panaszkodj, hogy fáj valamid, ha valójában nem fáj semmid!" Ne tekintsük a férfiakat érzéketlen, csak magukból kiinduló tanknak, ugyanis ők is szeretnek anyáskodni! Így legalább azt tehetik fizikai okból kifolyólag, amit a nők a puszta anyai ösztönből tesznek velük.


***

"12. Ne tedd azt, hogy nem engeded el a barátaival sehova. Cserébe te is csapj egy jó kis csajos bulit."


BRAIN STORMING:

Hja, és hívd meg rá a barátait!


***


"13. Ha megcsal, és te visszafogadod, eszedbe se jusson flörtölni másokkal."


BRAIN STORMING:

Tapasztalat szerint, ha egy nő egy megcsalás után visszafogad egy férfit, akkor annak a nőnek "relatív erkölcsi" hatalma lesz a férfi felett, így sok férfi inkább odébbáll, semmint annak legyen kitéve, hogy a csalást a fejéhez vágják, vagy azzal zsarolhassák.


A fenti "jó tanács" inkább azokra a nőkre vonatkozik, akik azt hiszik, hogy a férfiak szemében az "önmegtartóztatóan erkölcsös" nő (lásd: "eszedbe se jusson!", vagyis már a gondolat is bűnnek számít - tipikus erkölcscsősz mentalitás!) hallatlanul nagy érték, és főleg jellemformáló hatású. Szubjektíve mondom csak: szerintem korántsem az.


***


"14. Ne tedd azt, hogy vele maradsz, hogyha rájöttél, nem szereted. Neki nagyon rossz lesz, és neked is. Minél tovább tartod ezt az állapotot, annál rosszabb. Ami elmúlt, elmúlt. Bármennyire is sajnálod, most önzőnek kell lenned."


BRAIN STORMING:

Sajnos kicsit megkavarodtam - néha erősen kavarodik a házasságjellegű és a puszta nem annyira hosszú távú alkalmi kapcsolatban való alkalmazhatósága a tanácsoknak. Érdemes lenne jelezni, hogy mikor melyik állapotra vonatkozik.


***


"15. Ne ráncigáld el sehova, ha fáradt."

BRAIN STORMING:

No, ez alól azért a fürdőszoba legyen kivétel!


***

"16. Ne mindig te takaríts."


BRAIN STORMING:

Én praktikusabb és betarthatóbb tanácsot adnék: "Ne takaríts mindig!"


***


"17. Soha ne legyél nagymama-fehérneműben."


BRAIN STORMING:

Pláne, ha az családi örökség!


***


„18. Ne mindig ő fizessen. Legalább ajánld fel, hogy most te.”


BRAIN STORMING:

Egy bordélyban azért ezt ne szorgalmazzuk… És a patikában, vagy az üzletben se, amikor betétet veszünk … Hasonlóképpen vonatkozik ez pl. a gyorshajtásér kirótt bírságra is…


***


„19. Ne legyél féltékeny a női ismerőseire. Neked is vannak fiú haverjaid, akik visszahoznak az életbe*. A kapcsolatotok kis problémáit, pedig jobb, ha nem Neked mondja el, hiszen megőrülnél, ha hallanád őket.**”


BRAIN STORMING:

*Újraélesztés? Esetleg a szenvedély felélesztése?

**Vesd össze:

"2. A problémákat nem kell elhallgatni, de ne is üvöltsd le a fejét, ha valami nem tetszik, amit tesz. Kinek van szüksége egy veszekedős anyukafajtára?"


***


20. Hagyd aludni, amikor fáradt, és ne gondold azt, hogy nem kíván Téged.* Egyszerűen fáradt, és ő nem tud a migrénjére hivatkozni.**

BRAIN STORMING:

* Miért feltételezik a nők, hogy a férfiak állandóan kívánják azt a nőt, akivel együtt vannak? Van itt egy eléggé érdekes jelenség – aki (szó szerint) mindig kívánja a barátnőjét, az nem a barátnőjét kívánja, hanem csak a szexet, és ha a barátnőjétől nem kapja meg, akkor állandóan alkalmi partnereket fog vadászni … Így az én tanácsom az a nőknek, hogy ne várják, hogy a férfiak mindig kívánják őket, és ne is tegyenek úgy, mintha ezt várnák el tőlük – kivétel persze a ritkásabb, heti 1-2-3 alkalommal való találkozások esetén.


** Érdekes: ezek szerint a nő CSAK hivatkozik a migrénjére?? Ezt szerintem a férfiak nem veszik jó néven, de a (nem taktikázó) nők sem: ez ugyanis azt sugallja, hogy a nők megtehetik, hogy elhárítsanak egy közeledést éppen a férfi ellenében, aki gyakrabban kívánná a szexet; míg a nők nem ismerik el a férfi jogát arra, hogy ha nem kívánja éppen a partnerét, akkor ne legyen „kényszerítve az intimitásra”, … merthogy ez is elő szokott fordulni!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr9132520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása