(2007.02.07 )


Dr.NÉMETH: „Minél nagyobb talpnyalással jutott valaki a csúcsra, annál undorítóbb és fennhéjazóbb lesz később a beosztottaival.” – B. STORMING: Ez egyben azt jelzi, hogy a talpnyalás nála is működhet.Kép forrása: http://sam.zp.ua/villam_02.jpgDr. Németh Endre ezt írja magáról: "biológia tanár, szexológus, szakkönyvíró, aforizmaszerzõ" … csak az utolsó titulussal éreztem problémát, és a könyvét olvasva véleményezés-kényszer szállt meg…

A Különvélemény-sorozatom ezen részének alapja:
Dr. Németh Endre: „Hétköznapi aforizmák, elmélkedések – Egy (szexuál)pedagógus feljegyzései” c könyve, a 2. bővített kiadás (MOZAIK Oktatási Stúdió, Szeged, 1994)

***

2. Rész


DR. NÉMETH ENDRE: „Emberi tartást, hétköznapi intelligenciát csak a családi környezetben lehet kialakítani. Ennek hiányát ideig-óráig lehet palástolni, de előbb-utóbb felszínre tör.”
BRAIN STORMING: Ezek szerint az intézeti v. a csonka családban felnövőknek nem lehet emberi tartása vagy hétköznapi intelligenciája.

DR. NÉMETH ENDRE: „A rendes emberek általában korán halnak.”
BRAIN STORMING: Ami a szélhámosokat zavarja a legjobban.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az aljas, morál nélküli emberek későn mennek el, talán épp azért, mert sokan kívánják a halálukat.”
BRAIN STORMING: Vagy azért, mert a túlélést ma már nem lehet a hagyományosan merev erkölcsi mércék betartásával elérni.

DR. NÉMETH ENDRE: „A legtöbb embernek van valamihez tehetsége, csak nem mindenki kerül olyan élethelyzetbe, hogy azt kiművelhesse.”
BRAIN STORMING: Ha azt vesszük számításba, hogy a legtöbbeknek a szaporodáshoz és az önérdekek érvényesítéséhez van, akkor szerencse is.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az ajándékokkal túllicitáló emberek éppen ezzel akarják kimutatni gazdagabb, felsőbbrendű voltukat.”
BRAIN STORMING: Mégis rosszul esne, ha a gazdag nagybácsi csak egy lapot küldene, nem pedig egy autót.

DR. NÉMETH ENDRE: „Szürke, tehetségtelen emberek között már kis tehetséggel is sok haragost, ellenséget szerezhetsz magadnak.”
BRAIN STORMING: Ez különösen a börtönökben igaz: az első betörős elítéltek nem kedvelik a veterán szélhámosokat, akiket általában legutolsó apróságért ültetnek le egy rövid időre, és nem derül ki a hosszú pályájuk.

DR. NÉMETH ENDRE: „A hatalom birtokában azonnal felszínre törnek az ember gyarlóságai és unintelligens vonásai.”
BRAIN STORMING: De csak ennek kiderítésére nem szabad hatalmat adni senkinek.

DR. NÉMETH ENDRE: „A legtöbb ember azért boldogtalan, mert sokkal többre vágyik, mint amit képességei és lehetőségei lehetővé tesznek.”
BRAIN STORMING: És az is marad, ha nem kezd el azért dolgozni, hogy elérje őket.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az emberek többsége mindig sokkal jobban szereti a szerencsétlen embereket, mint a sikereseket. Még akkor is, ha szerencsétlenségükről kizárólag maguk tehetnek.”
BRAIN STORMING: Mindennek az oka az, hogy a sikeres a sikerével törődik, míg a szerencsétlen (legyen annak külső, vagy saját oka) ránk kíváncsi, hogy tudunk-e neki segíteni.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az igazi műértő sohasem lelkendez, csak csendben élvez.”
BRAIN STORMING: A lelkendező azt hiszi, hogy ha neki tetszik, akkor másoknak is, a csendes pedig tudja, hogy neki tetszik, de nem biztos, hogy másoknak is.

DR. NÉMETH ENDRE: „Óvakodj azoktól az emberektől, akik fülig érő szájjal, mézes-mázas mosollyal fordulnak feléd.”
BRAIN STORMING: Kivéve, ha éppen az 5-ös találatod mégy átvenni.

Dr. NÉMETH: „Minél nagyobb talpnyalással jutott valaki a csúcsra, annál undorítóbb és fennhéjazóbb lesz később a beosztottaival.” – B. STORMING: Ez egyben azt jelzi, hogy a talpnyalás nála is működhet.

DR. NÉMETH ENDRE: „Minél több hibája van valakinek, annál nagyobb élvezettel keresi és pellengérezi ki mások hibáját.”
BRAIN STORMING: Érthető, hisz’ önmagát keresi másokban.

DR. NÉMETH ENDRE: „Nemcsak beszédhibás ember dadoghat, hanem az is, akinek nagyon zavaros ismeretei, gondolatai vannak.”
BRAIN STORMING: Tiszta beszéddel is lehet ostobaságokat kifejteni (lásd szélhámosok) mivel a logika nem ellensége a hülyeségnek és a rosszindulatnak.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az igényes, precíz emberek gyakran kerülnek konfliktusba környezetükkel.”
BRAIN STORMING: Ha az igényesség és precizitás jellemszerű görcs, és nem pedig szakmára vonatkozó. /Különösen, ha másoktól várják el./

Folyt. köv.

Szerző: Brain Storming  2007.05.23. 22:07 Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: kritika humor bölcsesség aforizma könyvismertető

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr10086213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ray ban sale australia 2018.06.05. 04:01:42

Hello Worldwide - charrigete on blog.hu

Trackback: ray ban online 2018.06.04. 13:11:20

Gutterpost uncensored blog - Cephalexin and rimadyl for dogs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.