BRAIN STORMING: Sok férfi, aki nem végez rendszeresen házimunkát, nem azért nem teszi, mert nemi funkciózavarban szenved, hanem azért, mert nincs rá ideje.Kép forrása: http://nathancool.com/pics/housework.jpg


Dr. Németh Endre ezt írja magáról: "biológia tanár, szexológus, szakkönyvíró, aforizmaszerzõ" … csak az utolsó titulussal éreztem problémát, és a könyvét olvasva véleményezés-kényszer szállt meg…

A Különvélemény-sorozatom ezen részének alapja:
Dr. Németh Endre: „Hétköznapi aforizmák, elmélkedések – Egy (szexuál)pedagógus feljegyzései” c könyve, a 2. bővített kiadás (MOZAIK Oktatási Stúdió, Szeged, 1994)

***


19. RÉSZ.DR. NÉMETH ENDRE: „Társadalmi voltunk egyik nagy hátránya, hogy a legsatnyább, fizikálisan és szellemileg is gyenge, beteges emberek is utódláshoz juthatnak. Sőt! Így a hátrányos helyzet halmozottan újratermelődik.”
BRAIN STORMING: Ez még mindig kisebb probléma ahhoz képest, hogy az utódlásra képes lakosságnak nincs lehetősége utódlani vagy rendesen nevelni.

DR. NÉMETH ENDRE: „Ha minden vágyunk teljesülne, előbb-utóbb boldogtalanok lennénk.”
BRAIN STORMING: Akkor viszont arra vágynánk, hogy boldogok legyünk.

DR. NÉMETH ENDRE: „A munka az élet örömforrása.”
BRAIN STORMING: … még ha a másé is.

DR. NÉMETH ENDRE: „A boldog emberek nagyra becsülik a személyes tárgyaikat.”
BRAIN STORMING: De ha azok teszik boldoggá, akkor valójában boldogok?

DR. NÉMETH ENDRE: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy felesleges dolgokkal foglalkozzunk.”
BRAIN STORMING: És ahhoz is túl rövid, hogy felismerjük, hogy mi is felesleges.

DR. NÉMETH ENDRE: „A férfiaknak tetsző női öltözködés, ha a ruha nemcsak ápol és eltakar, hanem láttat is és sejtet is.”
BRAIN STORMING: De legtöbbször csak valamiféle látszatot sejtet.

DR. NÉMETH ENDRE: „A szocialista társadalmak állami – az ország gazdasági életét alapvetően meghatározó – cégeinél egy vezetői státus megszerzésének legfontosabb feltétele „bizonyos” politikai vagy baráti körbe tartozás. (Ezért aztán még nagyon sokáig áhítozunk csak Európa után.)”
BRAIN STORMING: Egyéb iránt: Európában sem nagyon más a helyzet.

DR. NÉMETH ENDRE: „A mentálisan „egészséges férfi” nem csinál abból problémát, hogy elvégezzen – akár rendszeresen is – tradicionálisan női munkákat. A nemi funkciózavarban szenvedők irtóznak ettől. Sőt az előbbieket még ki is gúnyolják.”
BRAIN STORMING: Sok férfi, aki nem végez rendszeresen házimunkát, nem azért nem teszi, mert nemi funkciózavarban szenved, hanem azért, mert nincs rá ideje.

DR. NÉMETH ENDRE: „A családi nevelés válságát az a tény is mutatja, hogy a svábok gyermekei, unokái nem tudnak németül, a parasztok utódai nem ismerik a mezőgazdaság fortélyait.”
BRAIN STORMING: Ez talán inkább a szabad választás családra kiterjedését is jelenti, amivel lehet élni és visszaélni.

DR. NÉMETH ENDRE: „A sportban a jobb teljesítmény életkortól függetlenül érvényesül, s anyagi dotációban és erkölcsi elismerésben is megnyilvánul. A tudományos és a művészvilágban ez gyakran csak kihalásos rendszerben történik.”
BRAIN STORMING: … mivel a tudományos és művészvilágban nincs konkrét mérce a teljesítmény mérésére.

DR. NÉMETH ENDRE: „Minden emberi kapcsolat mételye a kizárólagosságra való törekvés vágya.”
BRAIN STORMING: Ami ellen az érdekkapcsolat a megoldás.

DR. NÉMETH ENDRE: „Az ember legfőbb erénye a lelki érzékenység és a mások iránti empátia.”
BRAIN STORMING: =„Tökéletesen beleélem magam abba a szenvedésbe, amit okozni szándékoztál nekem!”

DR. NÉMETH ENDRE: „A nők gyakran kielégülhetnek orgazmus nélkül is, míg a férfiaknál ez ritkán sikerül.”
BRAIN STORMING: Evolúciós tény, hogy a nőstény orgazmus mellékjelenség, a hím orgazmus viszont szükségszerű, mivel a hímekre sokszor negatívan hat a közösülés.


Befejező rész következik.

Szerző: Brain Storming  2007.05.27. 14:32 Szólj hozzá!

Címkék: kritika humor bölcsesség aforizma könyvismertető

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr3987855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.