BS: Humor képzelőerő nélkül nincs; így az mondható, hogy a humorérzékünkkel törvényszerűen vigasztalódnunk kell, mivel csak a képzelőerőnk segítségével lehetünk azok, akik egyébként nem lehetünk.Kép forrása: http://www.junemoon.com/images/mediums/03_med.gif

***


5. RÉSZ.


FRANZ BARDON:
"Amit az ember saját szorgalma, gyakorlatai, lemondás, fájdalom és szenvedés által el nem ér, azt a sors szolgálja fel neki sorscsapások és csalódások által."

BRAIN STORMING:
Tehát ha szorgalmam, munkám, lemondásaim, fájdalmaim és szenvedésem által ugyan sikertelen maradok, azért még számíthatok sorscsapásokra és csalódásokra?

***

ARISZTOTELÉSZ:
"Az istenek azért teremtettek az arcukat erre az oldalra, hogy mindig előre nézzünk, s ne a múltat lássuk"

BRAIN STORMING:
Vagyis előre tekintve lássuk a leendő múltunkat.

***

SZÓKRÁTESZ:
"Nem muszáj hosszan élnünk, de éljük éltünk minden napját, hogy nekünk s ne másoknak legyen jó"

BRAIN STORMING:
Mindebből azonban nem szabad azt a következtetést levonni, hogy ha nekünk jó, akkor nem élünk hosszan, és ettől másoknak nem jó!

***

???:
"Úgy élj, hogy ha életed filmje lepereg előtted, érdemes legyen végignézned"

BRAIN STORMING:
Ha azonban már a szemed előtt látod leperegni az életed, akkor ne számíts happy-end-re!

***

"Ha csakugyan tudni akartok, ne menjetek a tudomány emberéhez, mert ő az Istenségnek csak ruháját ismeri(1). De ne menjetek a teológushoz sem, mert ő csak érveket fog nektek adni ott, ahol ti a meggyőződést keresitek(2). Ne menjetek a művészhez sem, mert ő csak a szépséget fogja nektek megmutatni, ami szintén csak az Istenség külső megjelenéséhez tartozik, de nem vezet el benneteket az Istenséghez(3). Végül ne menjetek a filozófushoz sem, mert ő is csak elvont fogalmakat fog nektek mutatni, amelyek mögött nincs az, amit kerestek(4). Szálljatok le magatokba és ne keressétek kívül azt, ami csak bennetek van, csakis ott találhatjátok meg a világosságot; és ha ezt egyszer megtaláltátok magatokban, akkor meglelitek azt minden másban is, ami körülöttetek van.(5)" (Annie Besant)

BRAIN STORMING:
(1) A tudomány embere tehát olyan, mint a szabó? (2) A teológus valóban érvel? (3) A művész csak esztétikus? (4) A filozófus csak frázispuffogtató?
(5) Keressük magunkban Istent, találjuk meg? Ismerjük fel, hogy istenek vagyunk? És majd ezután mindenki és minden másban megtaláljuk? A tapasztalat azt mutatja, hogy ha valaki felismeri önmagában az Istent, az istenséget, az általa észlelt világ teremtőjének kezdi tekinteni magát, és ez önbizalmat, magabiztosságot adhat… de emberséget és következetességet, tisztánlátást nem feltétlenül.

***

ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY:
”Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kő, melyet lehelyezel, a világot építi tovább.”

BRAIN STORMING:
De ne felejtsük el, hogy a lehelyezett kőben még akárki felbukhat!

***

OSCAR WILDE:
Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk afelett, amik lettünk.

BRAIN STORMING:
Humor képzelőerő nélkül nincs – így az mondható, hogy a humorérzékünkkel törvényszerűen vigasztalódnunk kell, mivel csak a képzelőerőnk segítségével lehetünk csak azok, akik egyébként nem lehetünk.

***

IVAN TURGENYEV:
"Az egyetlen dolog, ami számít az életben: magadat a második helyre tenni."

BRAIN STORMING:
Különösen a csőd, vagy a szakadék szélén!

***

ANGELO GIUSEPPE RONCALLI:
"Inkább csapjanak be kilencszer, minthogy egyszer ne adjak olyan valakinek, akinek igazán szüksége van rá."

BRAIN STORMING:
Mindez önmagunk becsapásaira is vonatkozik!

***

SAINT-EXUPÉRY:
”Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

BRAIN STORMING:
Mindez azoknak a kedvenc szólama, akik látható kiválósággal, vonzó tulajdonsággal nem rendelkeznek; vagy éppen nem azokkal, amik szerinte másoknak vonzó lehet.

***


Folyt. köv.

AMF - Aforizma-topic
Szerző: Brain Storming  2007.06.15. 10:41 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kritika humor idézetek bölcsesség közmondás aforizma különvélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr7299052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vision supplements vitamins 2018.02.13. 22:11:20

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.