BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. július 30. 15:21 - Brain Storming

Mindenkinek, aki nem tudja, hogyan kezdjen hozzá az edzéshez, vagy csak úgy a mozgáshoz!

BS-sportélet – avagy: Jegyzetrészlet a sportban történt újjászületésem idejéből, 2004-ből

 

„….. Mindenkinek, aki nem tudja, hogyan kezdjen hozzá az edzéshez, vagy csak úgy a mozgáshoz!

Szóval - a módszer tökéletesen hatékony! Nekem bevált!


1. Az ember fog egy üres füzetet. (1.1. meg egy tollat, de ez evidens);

 

2. Felírja, hogy mit szeretne csinálni, esetleg mire lenne ereje (nálam a fekvőtámasz, a hasprés volt a fő szempont);

 

3. Már az első nap annyit csinálni, amennyi kényelmes és azonnal feljegyezni!

 

4. Másnap elővenni a füzetet, amit legjobb egy fix helyen elhelyezni, ami jól látható (nálunk a háló-nappaliban az ágy melletti komódon van) és belekukkantatni, "Na, tegnap mit csináltam?", és megint csinálni annyit, amennyi kényelmes.

 

5. Ezt összehasonlítani az előző napival: több, kevesebb? Túl tele volt a gyomrom, túl éhes voltam? Álmos voltam? Kedvetlen? Jó kedvem volt? Mi lehet a különbség mögött? Miért több? Miért kevesebb? ... Meg efféle filozofikus kérdések. Több? Hm, tegnap miért nem voltam ilyen jó kondiban? Kevesebb - ma mit csináltam, amitől kevesebb? … Ez rászoktatja az embert, hogy az agya a mozgás körül forogjon egy kicsit, és amint meglátja (én este szoktam edzeni, néha 9-10 körül, vagy után) a füzetet eszébe jut.

 

6. Ha egy nap semmit nem csinál, akkor este kinevezi "pihenőnapnak"! Ezzel inspirálja magát, hogy a következő nap egy kicsit többet tegyen.

 

7. Vannak bizonyos platók, amiket elég fenntartani: én pl., manapság már nem csinálok napi 100 fekvőnél kevesebbet, az átlag 200, és volt már olyan, hogy 450-et csináltam. Nem szabályos ismétlés meg szériaszámmal, csak úgy mindig, amennyi kényelmes - az ember 3-5-8ccal kezdi, aztán már észreveszi, hogy 25-30-35 is megy (kb. fél év múlva) egyszerre. A hasprés kényes dolog, szakemberek szerint 10 percnél nem érdemes többet csinálni, mert az már nem tesz jót, de ezt elfogadhatjuk minimumnak is. A hasizom kényes ügy, ezt soha nem szabad elhanyagolni - de napi 5-10 perc elég, összesen! És persze megint csak – kényelmesen!

 

8. Minden mozgás kulcsa - izzadni és lihegni kell, és kb. félórahosszat heti 2-4-szer (de erről Cooper könyve részletesen ír).

 

9. Ha valaki fixálni akarja az edzettségét, akkor annak a kellemes kötelességnek kell eleget tennie, hogy az edzés után azonnal megjutalmazza magát valami édességgel! (Ilyenkor azonnal a megmozgatott izomzatba vándorol a szénhidrát és elraktározódik).

 

10. Hogy mindig edzésben tartsuk az edzésünket érdemes havi összesítéseket számolgatni - pl. havi össz., féléves, amiből napi átlagokat számolunk, amiben aztán tetszeleghetünk, hogy "lám, az év elején még csak ennyi, de most már annyi, stb."

 

Pár számadat: ezzel a módszerrel az idén sikerült aug. végéig 24.275 fekvőtámaszt, és 1265 percnyi haspréses felülést csinálni. Soknak tűnik, de a végére talán egy jellemző eset: Az egyik volt bicajostársam Mártélyon megpillantott egy szál rövidnadrágban és ezt mondta:"Látom te is kezdesz megereszkedni. Nem vagy már olyan nádszál, mint régen." Na, ja: vele kb 10 évvel ezelőtt tekertünk utoljára, és én meg most kezdem leadni a 3-4éves kihagyásom során felszedett kilóimat, és visszaszerezni a régi edzettségemet. Szóval: nem egy egyre jobb kondinak örvendő középkorúnak, hanem egy éppen lassan leromló középkorúnak nézett. ... Átkozott átmeneti állapotok! ……….. ”

 

Pént. Szept. 17, 2004 11:13 pm

 

***

 

Forrás:

http://www.vasarhely.us/phpforum/viewtopic.php?t=210&postdays=0&postorder=desc&start=105

 

***

 

Abban az évben, 2004-ben az alábbi lényegesebb sportteljesítményt produkáltam:

  1. Fekvőtámasz: 31.500 db (86,3 db/nap)
  2. Hasizomgyakorlat: 1.750 perc = 29óra 10 perc (4,8 perc/nap)
  3. Guggolás: 750 perc = 12óra 30 perc (2 perc / nap)
  4. (Országúti) Kerékpározás: 86óra 30 perc / 56 alkalommal (14:14 perc/nap)
  5. Futás: 14óra 43 perc / 26 alkalommal (2:25 / nap)
  6. Bicepsz: 2kezes,15 kg-mal = 3.450 db; egykezes, 3kg = karonként 47perc

 

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr70128293

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccnp training london 2018.12.27. 19:43:36

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása