BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2011. szeptember 21. 00:16 - Brain Storming

Aktuális gondolatpetárdák – avagy: BS-Különvélemények a Facebook-on… (I.)

 

***

„Brain Storming Was Here… And Will Be Back…”

***

 

 

 

 

 

 

***

„A bocsánatkérést soha nem a vétkes kezdi, hanem az, akiben nagyobb a szeretet!”

BRAIN STORMING:

Gondolom, azzal is egyetérthetünk, hogy aki szándékosan árt valakinek, attól azért nem fogadunk el egy egyszerű "Bocsi!"-t... Mellesleg tökéletesen egyetértek... Én néha még azoktól is bocsánatok kérek, akik velem szemben voltak bunkók...

***

‎"Minden ember hasonlít egy állatra."

BRAIN STORMING:

... és minden állat hasonlít egy emberre... Pl. ott van a kutya – amire azt mondják, hogy "az ember legjobb barátja"... ezen mindig jót röhögök: ugyan ki kötné ki egy póznához a legjobb barátját, ki pitiztetné, és persze ki heréltetné ki, vagy ivartalaníttatná a legjobb barátját???

***

"A legjobb úgy elaludni h a hátadon dorombol egy kis cica"

BRAIN STORMING:

... lehet, hogy elaludni úgy a legjobb, de álmatlanul forgolódni biztosan nem...

***

„Ha valakinek nincsenek álmai, nincs többé értelme annak, hogy éljen. Álmodnunk szükséges, még akkor is, ha álmainkban megsejtjük a valóságot.”

BRAIN STORMING:

…én évekig nem álmodtam... Legalábbis nem alvás közben...

***

„A szagelszívónkban van egy madár, és szerintem fészke van bent, mert mintha nem egyedül lenne…”

BRAIN STORMING:

Legalább így nem érzitek, ha galambokat ereget...

***

„Az egyik legnehezebb dolog az életben azt látni, hogy akit szeretsz, valaki mást szeret.”

BRAIN STORMING:

Pláne, ha olyasvalakit szeret, akit te utálsz...

***

„Nem az első csók a legnehezebb, hanem a legutolsó.”

BRAIN STORMING:

„Ez abban az esetben nem igaz, amikor egy elvarázsolt királyfit még varangyos békaként csókolsz meg...”

***

,,Aki küzd, veszthet, de aki nem harcol, az máris veszített."

BRAIN STORMING:

Röviden: aki veszít, az küzdhet, tehát veszthet, és akkor megint küzdhet, ámde akkor már megint küzdhet... Tehát röviden:...

***

„A Nemzeti Erőforrás Minisztérium dohányzást megszigorító törvénye a munkahelyek számának növekedését és kevesebb szívinfarktust eredményezne.” (2011. február)

BRAIN STORMING:

Én nem dohányzom, de kurva sokat szívok... ... ám perpill úgy néz ki, hogy a dohányosokat is szívatni fogják...

***

"A szív szeret, az ész tudja, nem lehet. Így ketten örök ellenfelek. Az ész már lemond, a szív még remél ám hiába az okos ész, az érző szív ezerszer többet ér!”

BRAIN STORMING:

... és ezerszer jobban is képes fájni...!

***

„Fiúk!!! Ha akartok valamit egy lánytól, tegyétek egyértelművé! Ne a lánynak kelljen lépni, ti kezdeményezzetek! És azt is tegyétek egyértelművé, ha nem akartok tőle semmit!”

BRAIN STORMING:

FIÚK! A lányok azért terjesztik ezt, mert imádnak visszautasítani... Meg persze a legtöbbük baromira lusta... A legtöbb nő/lány elvárja, hogy a pasik/fiúk kezdeményezzenek, de csodálkoznak, hogy a fiúk óvakodnak ettől, mivel a nők/lányok túlnyomó többsége mindössze visszaigazolást szeretne a vonzóságáról, és végül egy pofára ejtéssel jutalmazza az igyekezetet... Ez tény – a legtöbb nő visszaél ezzel a "beidegződésünkkel"... Sok nő/lány ilyenkor megkérdezné, hogy „És ez baj?” … és ha esetleg nem lenne ez szokása, azért mind vágyik arra, hogy ezt egyszer, kétszer, sokszor megtehesse. Ám a legtöbben megteszik, mégpedig úgy, hogy észre sem veszik. Szerintük „ez mindössze csak filozofálgatás, sok értelme nincsen”…Nos, illene hozzátenni a fenti gondolathoz – a lányok részére –, hogy "Lányok - tessék értékelni, ha egy fiú veszi a bátorságot a kezdeményezésre...!", vagy hogy "Mi, lányok értékeljük a bátorságot...!!!" DE a „női logikát” nehéz megfejteni… mivelhogy a nők sokszor "logikának" tekintik azt, ami nem az... Pontosabban számukra mindig is logikus az, ami éppen nekik kedvez... Bár ezzel mindenki így van. FREUD nem tudott választ adni arra a kérdésére, hogy "Mit akar a nő?" ... Pedig egyszerű: mindig mást!

Az okos nők erre azt felelik, hogy „mindig van valami logika abban, amit csinálunk.. csak mindig az a logikus, ami nekünk jó... hogy lehetne az logikus, ami nem jó ?” – Hát úgy, hogy később sokkal jobb lesz!!!! Persze, ez nekik már túl bonyolult.. Hiszen mindenki tudja, hogy „Úgyis a nőknek van igaza.” Pontosabban: mindig (az) anyucinak (tekintett nőnek) van igaza!

Mellesleg azt mindkét nem elfelejti, hogy mindig annak adnak igazat, akitől akarnak valamit... Ez egyértelmű... Különben soha senki nem érné el a célját sehol. Pedig annyira könnyű lenne, kimondani, hogy "nekem teljesen más a véleményem, de folytasd csak, érdekes, amit mondasz..." Nem? Merthogy a "nem értek egyet" nem egyenlő azzal, hogy "hülyeségeket beszélsz"..

***

„Jóccakát minden jó embernek! A rosszaknak is, hogy legalább éccaka ne zavarjanak senkit.”

BRAIN STORMING:

Úgy érted, hogy a rosszak is aludjanak jól, és majd reggel felfrissülve gonoszkodjanak?!?!

***

„Soha nem késő kimondani: SZERETLEK! Soha nincs későn bocsánatot kérni, ha úgy érzed: VAN MIÉRT! És hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát? Úgyis a SZÍV DIKTÁL!”

BRAIN STORMING:

"Soha nem késő kimondani: SZERETLEK!" - Ezt mindig azok mondják, akik nem akkor mondták ki, amikor kellett volna...

"Soha nincs későn bocsánatot kérni, ha úgy érzed: VAN MIÉRT!" - Mindenesetre ne várd meg, h az általad okozott sérelemért bosszút álljanak rajtad...

"És hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát? Úgyis a SZÍV DIKTÁL!" - Újabb megfogalmazása annak, hogy a saját hülyeségét az ember mindig "tapasztalatnak" vagy "személyiségjegynek" véli...

***

BRAIN STORMING:

A "maradjunk barátok" azért hülye duma, mert felmerül a kérdés: "Eddig barátok voltunk?"

***

„Ez a nap is rohadt jól indul…”

BRAIN STORMING:

De azért ne felejtsd el, hogy a "szar" egyben "trágya" is"!

***

BRAIN STORMING:

… A jó tanács elsősorban annak kellene, hogy használjon, aki adja, mert a jó tanács, és minden megszívlelendő gondolat arról szól, hogy az azt adó mit baltázott el, és mit nem vett figyelembe korábban... És amikor egy ilyen ember "jó tanácsot" ad, akkor az az illúziója támadhat, hogy a múltbéli balfékségét ezzel kompenzálhatta...

No de most, egy igazi jó tanács - ilyenkor vagy ne csinálj semmit, ("aki kalimpál a mocsárban, az mélyebbre süllyed"), vagy csinálj valami számodra is merőben szokatlant, az sem baj, ha hülyeség – ezzel igazolod magad előtt, hogy a saját hülyeséged a te kezedben van... legalább...

***

BRAIN STORMING:

Ha nyár közepén el vagy havazva, akkor egy szavad sem lehet!

***

Figyelj erősen, és ha rájössz, mi az, amit meg kell figyelned, az lesz a jövőd. (Arthur Golden)

BRAIN STORMING:

Ha az ember bármilyen témával csak annyit foglalkozna, mint a tévéműsorral, überprofi lehetne bármiben!

***

„Ha kegyetlen az élet én mért legyek kegyes?!”

BRAIN STORMING:

Az élet azért tűnhet kegyetlennek, mert a többség nem azon áll bosszút, aki ártott neki, hanem azon, akivel el tud bánni. Tehát nem kell kegyesnek lenned, de lehetőleg azzal legyél kegyetlen, akivel veled volt az. Ha nem így teszel, akkor viseld el, h a nálad erősebbek minden sérelmükért rajtad állhatnak bosszút...

***

"Sohasem felejtem el az arcokat, de a te esetedben kivételt teszek."

BRAIN STORMING:

Ez paradoxon: a kivétel mindig erősíti az emlékezetet... Ez a "pofátlan memória"?

***

„Akik bátran utána néznek a jó csajoknak!”

BRAIN STORMING:

... azok ezt nem a facebook-on meg egyéb közösségi oldalakon teszik...

***

„Remélem egyszer rájössz, hogy kit veszítettél. Nem azért, mert én olyan szép, okos vagy bármi más vagyok, hanem azért, mert úgy Szeretlek, ahogy vagy! Az összes hibáddal együtt...”

BRAIN STORMING:

A bejegyző valószínűleg nem ismeri azt a szerelmi axiómámat, miszerint: Nem kötelező szeretned valakit, csak azért, mert szeret.

***

"Lány: Te szeretnél engem, ha én lennék az egyetlen lány az egész földön??"

BRAIN STORMING:

Fiú: Lenne más választásom akkor, ha szexelni akarnék?

***

„Ne a múltba élj, Ne azon gondolkozz, hogy hogyan kellett volna, Mit kellett volna tenned, hanem amit megtettél, Azután mit fogsz megtenni, hogy jó legyen.”

BRAIN STORMING:

‎"Ne a múltba élj"... valóban, de azért ne felejtsd el, hogy a múltban már éltél, a jövőben azonban még nem....

***

Folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr463242414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása