BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. július 14. 23:48 - Brain Storming

Keresztény álláspont a melegségről – avagy: „Élvezetek hajszolásából fakadó kíváncsiság”?

(…) A szociobiológiai ismeretek hiányára vezethető vissza az, ha valaki azt gondolja, hogy ez merőben emberi jelenség (…)










Kép forrása:

http://www.tvradiofilmtheater.com/tour5.html


Képen: a God & Gays: Bridging the Gap film logoja, amiből a forráslinken előzetes látható


Egy magát felvilágosult kereszténynek tartó ember véleménye az volt a homoszexualitásról, hogy szerinte egyik oka az „élvezetek hajszolásából fakadó kíváncsiság.” Úgy látta, hogy néhány ember kipróbálja egy nővel, kettővel, majd egy kis droggal, s ha mindenbe beleunt és már nem talál ezekben élvezetet, akkor jön a férfi. Nem önmegtartóztatás miatti elfojtásból fakadhat, hanem inkább az önmegtartóztatás végletes hiányából. Ritka dolog szerintem, de van ilyen - talán inkább nőknél, bár ott más is közbejátszik.” És ő erre értette azt, hogy a homoszexualitás részben legalábbis a „hedonizmus miatt” létezik.

Nézzük meg ezt a véleményt közelebbről!

Ebben az értelemben a homoszexuálisok élvhajhászok – erről persze nem ártana melegekkel konzultálni. Egyre több bizonyíték van ugyanis arra, hogy a homoszexualitás endokrin eredetű*, vagyis tkp akik tudatosan azok, azok sokszor igazából kényszerpályán vannak. Ne felejtsük el, hogy férfiak esetében ez erősen bipoláris dolog – mindig van egy meleg kapcsolatban egy domináns, aki tkp a férfi, és egy alárendelt fél, aki a szerepét játssza. A szociobiológiai ismeretek hiányára vezethető vissza az, ha valaki azt gondolja, hogy ez merőben emberi jelenség – számos emlősállatnál, csoportban, közösségben élő állatfajnál megfigyelhető, de rovaroknál is, persze ott más formában. Mindez dominancia alapon működik – az alárendelt hímek időnként a nőstények felkínáló pózával jelzik a domináns hímnek az alárendelt, behódoló pozíciójukat. Párzási időszakban, amikor mind a hímek fel vannak ajzva, mind a nőstények fokozottan kínálják fel magukat, a nőstényekért folyó viaskodások során megesik, hogy a győztesen kikerülő hím rituálisan párzási mozdulatokat végez a legyőzöttön. És megfigyeltek hím-hím közösülést delfineknél is!


Vagyis – nem hinném, hogy a homoszexualitás forgatókönyve jellemzően a fent leírt folyamat lenne, a mélyén inkább biológiai tényezők vannak, amik persze a tömegtársadalmak viszonyai között, éppen a neveltetési jellemzőink miatt megszaporodhattak. – Mintha a véleményt alkotó azt mondta volna, hogy a magaelfelejtő élvezkedés ide is vezethet, majd szokássá, sőt életformává is válhat. Ezzel jómagam nem tudok egyetérteni, mivel szerintem a szexuális hajlam alapján való hovatartozás nem alapvetően meghatározó életforma és a másokat nem sértő, ámbátor szokatlannak, „másnak” tekintett élvezkedés is, mint kikapcsolódási forma vállalása nem feltétlenül jelent jellembeli sérültséget, vagy akár csökkentértékűséget.




*Homoszexualitás okai a wikipédián:


http://hu.wikipedia.org/wiki/Homoszexualit%C3%A1s#Felt.C3.A9telezett_okai


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr3118164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása