BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2022. szeptember 14. 14:42 - Brain Storming

RÁTH-VÉGH ISTVÁN a Keresztény Tudományról (1957)

img_20220914_0001.jpgRÁTH-VÉGH ISTVÁN: Két évezred babonái (1957) könyvében bőségesen ír az 1800-as évek végén, Amerikában felbukkant "Keresztény Tudomány" Egyházról ("Christian Science"). Magyarországon nem feltétlenül ismert dolog, Amerikában viszont hatalmas biznisz.
"A Keresztény Tudomány (Christian Science) az új vallási mozgalmak közé sorolt szentháromságtagadó keresztény vallási tanítás. Az egyház tanai a Biblián és az alapító, Mary Baker Eddy "Tudomány és Egészség – Kulcs a Szentíráshoz" című könyvén alapulnak. Az angol „science” szót szerencsésebb lett volna annak idején teológiai jelentése alapján „tan”-ra vagy „tudás”-ra fordítani, ugyanis a nevével ellentétben nem tudomány, hanem vallás. Az elnevezés így sok félreértésre ad okot, gyakran keverik össze a szcientológiával." (Wikipédia) https://hu.wikipedia.org/.../Kereszt%C3%A9ny_Tudom%C3...
Az egyik epizódjában a Family Guy is bemutatja, milyen veszélyeket rejt, főleg az egyháztagok gyerekeire ez a vallásfajta:
https://www.youtube.com/watch?v=ubh4BnHpYdQ

 

 

 

 

img_20220914_0002.jpg

img_20220914_0003.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr8517931369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása