BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2009. november 07. 19:48 - Brain Storming

Aktuális hírekről jut eszembe…(2) (2009.11.07)

„Továbbra is megkapja alapilletményét Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármestere.”– BS:Feltehetőleg ugyanolyan intenzitással dolgozott meg a pénzéért, mint amíg kint volt.

 

 

„Tovább kapja fizetését Hunvald - Február óta van előzetesben

Továbbra is megkapja alapilletményét Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármestere. A kerületi képviselőtestület pénteki döntése nyomán Hunvald György 300 ezer forintos fizetését egy letéti számlára utalják a büntetőeljárás jogerős befejezéséig - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gergely József, a VII. kerület MSZP-s alpolgármestere.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289645

 

Brain Storming:

Nagy ügy! Feltehetőleg ugyanolyan intenzitással dolgozott meg a pénzéért, mint amíg kint volt.

 

***

 

„Adómentes lesz a cégeknek az oltóanyag - 6 millió adag H1N1-vakcinát rendelt a kormány

Beemelik az ingyenes munkáltatói juttatások közé a vállalatok a H1N1-vírus elleni magyar vakcinát, sőt, a szezonális influenza elleni oltóanyagot is november 15-től - mondta Szollár Domokos a Független Hírügynökség kérdésére Záhonyban.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289707

 

Brain Storming:

A kormány végre eljutott arra a gondolatra, hogy ha alanyi jogon megkaphatjuk a fertőzést, akkor ugyanígy alanyi jogon járhat a vakcina is.

 

***

 

„Két autóval karambolozott egy BKV-busz

Két autóval is ütközött egy busz péntek este Budapesten, a XIV. kerületben. A balesetben a szabálytanul előző autó sofőrje sérült meg könnyebben, a busz utasainak nem esett baja.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289699

 

Brain Storming:

No.1.:

Nagy busz Daewoo-t győz?

No.2.:

Akárhogy is nézzük – a városi tömegközlekedésben busszal utazni a legbiztonságosabb… Légzsák helyett jobb a légfék…

 

***

 

„Ámokfutás egy amerikai támaszponton

Az első hírekkel ellentétben nem egy civil ruhás katonanő, hanem egy rendőrnő lőtte le a texasi Fort Hodd katonai támaszponton 13 embert megölt lövöldözőt - közölte pénteken a támaszpont parancsnoka. Robert Cone altábornagy elmondta, hogy szemtanúk beszámolója szerint Nidal Malik Hasan őrnagy "Allah Akbar" kiáltással kezdte meg a csütörtöki mészárlást, amelyben harmincan sebesültek meg. Hasan stabil állapotban fekszik egy helyi kórházban, szigorú őrizet alatt.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289559

 

Brain Storming:

Elképesztő ország Amerika – egyrészt elképesztően toleráns (lett) a vallási és a faji- és a nemi mássággal szemben, másrészt egy katonai támaszponton pedig éppen egy muzulmán pszichológus kattan be… Akkor, amikor egy színes bőrű elnök vezeti az országot, és egy katonai támaszponton nem egy katonanő, hanem egy rendőrnő lövi ki az ámokfutó férfit… Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy a CIA hogyan számol majd el a hozzátartozóknak…

 

***

 

„Napenergiával a felhők fölé ­– Földkörüli útra készülnek a repülővel

Készen áll az első tesztrepülésekre Bertrand Piccard svájci kalandor kizárólag napenergiával hajtott repülőgépe, amelyet pénteken gurítottak ki hangárjából az első tesztekre, egy Zürich közelében lévő légibázison. A svájci azt reméli, hogy a géppel képes lesz körberepülni a Földet. Piccard, és a brit Brian Jones tíz évvel ezelőtt elsőnek repülte körbe a földet megállás nélkül hőlégballonnal.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289711

 

Brain Storming:

Ha kizárólag napenergiával működik a gép, akkor ezek szerint csak nappal fog repülni? Ez estben nem egyfolytában fog repülni, mert akkor kb. 1666 km/h-val kell repülnie – ekkora sebességgel lehet lépést tartani a Föld forgásával az egyenlítő mentén… Ekkora sebességet még nehéz elképzelni napenergiából… És ezt éppen egy svájcitól halljuk??? Napenergiával a Föld körül? A bankvilág hazájában ennyire zsugoriak lennének az unatkozó milliomosok?

Mellesleg az sem nagy teljesítmény, hogy megállás nélkül repülték körbe a Földet hőlégballonnak… próbáltak volna menet közben hőlégballonnal a levegőben megállni!

 

***

 

„Letöltendő börtön Overdose gazdájának”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289643

 

Brain Storming:

Elképzeltem a bírót, egy kaján vigyorral ítélethirdetéskor:Egy év és hét hónap LETÖLTENDŐ szabadságvesztés… nem az internetről…”

 

***

 

„Alacsonyabb lett a Mont Blanc – 45 centit zsugorodott két év alatt

Nyugat-Európa legmagasabb hegycsúcsa, a Mont Blanc tengerszint feletti magassága 45 centiméterrel csökkent az elmúlt két év alatt - derült ki csütörtökön egy hivatalos vizsgálat után. A Franciaország, Svájc és Olaszország határánál álló csúcs legmagasabb pontja közben közelebb került az olaszokhoz, de még mindig francia területen van.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289551

 

Brain Storming:

Kíváncsi vagyok, hogy a három nemzet melyiket fogja okolni a dologért… Az olaszok tudhatnak valamit, mivel itt nem az olaszok mennek a hegyhez, hanem a hegy megy az olaszokhoz…

 

***

 

„A WHO szerint a védőoltás nagyon biztonságosA megfertőzöttek nagy többségének nincs szüksége különleges kezelésre

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is melegen ajánlja a védőoltást a világjárványos influenza ellen, annak ellenére, hogy a vírus az esetek többségében enyhe betegséget okoz.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289565

 

Brain Storming:

Biztonságos, igen – de még mindig nem lehet biztonságosan tárolni!

Vesd össze:

„(…) csütörtök éjjel Nagycenken feltörtek egy gyógyszertárat. Több mint 30 ampulla újinfluenza elleni oltóanyagot vittek el. A tetteseket még keresik. Az országban ez az első eset, hogy új influenza elleni oltóanyagot loptak.”

Forrás:

http://atv.hu/hircentrum/091106_peldatlan__leolt_virusokat_loptak_el_ismeretlenek___video.html

 

***

 

„Sztáresküvőn lövöldözött a testőrEgymillió dolláros kártérítést követelnek

Rendőrségi vizsgálat indult a brazil-német szupermodell, Gisele Bundchen és az amerikai futballsztár, Tom Brady esküvőjét biztosító testőrszolgálat ellen. A gyanú szerint ugyanis a sztárpár esküvőjén az egyik biztonsági ember tüzet nyitott a helyszínen lévő fotóriporterekre. Az AFP jelentése szerint az üggyel kapcsolatban egy embert őrizetbe vettek csütörtökön.”

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/289563

 

Brain Storming:

Gondolom a riporterek fotópuskával akarták lekapni…

 

***

 

(Lehet, hogy) Folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr761507773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása