BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2015. szeptember 03. 13:43 - Brain Storming

"Véletlenek nincsenek!" - De!

dscf2303.JPG„Véletlenek nincsenek!” – mondogatják sokan … De, vannak!

A képen látható, csomagolt „fitt-kenyér” hónapokon át vesztegelt a kis, falusi iskola tanárijának az asztalán. Az egyik szülő ajándéka volt a tantestület részére, de valahogy senki sem akaródzott elvinni a magáét. A tanév (és az iskola) vége felé két kollégám is nekem adta a maga kis csomagját. Ez még nyár elején volt – rá sem néztem a szavatossági idejére.

Szeptember elsején véletlenszerűen vettem le a polcról az egyik csomagot, mert eszembe jutott, hogy talán ideje lenne megenni őket… Akkor néztem meg a szavatossági időt ):o)

Ha hinnék valamiféle tudatalatti időérzékben (ami természetesen lehetséges), az akkor sem működhetne hónapokon átívelően napi pontossággal, pláne úgy, hogy nincs ismeretem magáról a határidőről. … Konklúzió: ha babonás lennék, valamiféle szerves anyagokban meglévő tudatot feltételeznék, ami azt sugallta volna, hogy a hivatalos szavatosság lejárata előtt fogyasszam el a terméket. A babonák is valahogyan így születnek és az ilyen véletlenek erősítik meg a valóságon túli metafizikai dimenziók létének hitét.

(Brain Stroming, 2015.09.03.)

Címkék: pszichológia
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr687758034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása