BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye

2007. szeptember 04. 14:09 - Brain Storming

Reklámelemzések(7), avagy: Anyagias magabiztosság?

… A magabiztosság elsősorban az önértékeléssel és a helyes önképpel áll kapcsolatban, de előfordulhat, hogy valaki azért viselkedik túlzott magabiztossággal, mert túlértékeli magát…

Kép forrása:
http://homar.blog.hu/media/image/200602/piggybank.jpg

(save: megtakarít; spend: elkölt;donate: adakozás; invest: befektet )

„AXA - Élj magabiztosan! - Pénzügyi biztonság.”


Sajnálatos igazságként sugallja, hogy a mai világban a magabiztosság pénzkérdés is. Persze mindez nem jelenti azt, hogy akinek több pénze van, az magabiztosabb, hiszen lehet, hogy éppen a magabiztosságának hiányát igyekszik ezzel kompenzálni.

Másik dolog, hogy akinek nincs magabiztossága, annak nem lesz nagyobb attól, hogy több pénze lesz – de tény (sajnos), hogy akinek hirtelen több pénze lett, az könnyebb szívvel ad ki belőle, és ezt könnyű összetéveszteni a magabiztossággal, holott csak azt jelenti, hogy az ember a többől könnyebben költ. A könnyedségnek persze van köze a magabiztossághoz (hiszen a bizonytalanság görcsösséget idézhet elő), de lehet valaki magabiztosan takarékos is, sőt fösvény.

A magabiztosság elsősorban az önértékeléssel és a helyes önképpel áll kapcsolatban, de előfordulhat, hogy valaki azért viselkedik túlzott magabiztossággal, mert túlértékeli magát (olyan dolgokat hisz magával kapcsolatban, amik nem léteznek; pl. olyan képességeket, amiket bizonyos helyzetekben önmagától elvár, azokat az elvárása alapján valósnak tekinti, de mivel ilyen helyzetben még nem volt része, így azt csak a képzelete alapján hiszi, hogy megbirkóznék vele), ami jellemző pl. a vallási fanatikusokra, akik a nyomorgást különleges erénynek tartják – ők is magabiztosak, a hitük alapján.

 

 

Cikk forrása: Brain Storming Reklámelemzések topic-ja

 http://www.vasarhely.us/phpforum/viewtopic.php?t=251&highlight=

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brainstorming.blog.hu/api/trackback/id/tr87157236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BRAIN STORMING, Magyarország legkreatívabb és legtermékenyebb aforizmaírójának műhelye
süti beállítások módosítása